T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - İstanbul Büyükşehir Şehit Şerife Bacı Anaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir. 


12-12-2023

PROJE İÇERİĞİ HAKKINDA

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR ŞEHİT ŞERİFE BACI ANAOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ Çocukların sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yürütülen etkinliğe aileler gözlemci olarak katılır Ailelerin ve çocukların birlikte katılacacakları faaliyetler gerçekleştirilir. Etkileşimli kitap okumaları yapılır. Bu sayede çocuğun kelime dağarcığı ve ızasını güçlendirilir. Çocuk edebiyatı alanında çalışan bir uzman ile etkinlikler gerçekleştirilir. Türk kültürüne yönelik tekerleme-şiir-şarkılar hazırlanır. Etkileşimli kitap okuma yönteminde belirlenen bilinmeyen kelimelere yönelik etkinliği, kelime kartları hazırlama etkinliği yapılır. Hazırlanan kartlar ile düşün uyaklı kelime söyle, eş -zıt anlamlı kelimeyi söyle etkinlikleri gerçekleştirilir Milli öğeler içeren şiir- şarkı içerikleri belirlenir. Tüm çocuklara bireysel farklılıklarına uygun şiir-şarkı öğretilir. Kitap tanıtma, hikaye tamamlama, hikaye kartı hazırlama, afiş tasarlama çalışmaları yapılır. Aileler ve çocuklar kendi kitaplarını hazırlar sunumunu gerçekleştirilir.

OKULUMUZDA YAPILACAK ETKİNLİKLER: 

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 21:41 - Görüntülenme: 134
  Beğen | 0  kişi beğendi